zaterdag 12 november 2022

Indrukwekkend

Na 2 jaar pandemie konden we weer ons kamp voor de mensen van de straat organiseren. Casa Resgate organiseert twee keer per jaar dit 5-daagse kamp met als doel de mensen beter te leren kennen en meer over het evangelie te kunnen delen in een andere omgeving dan de straat, zonder toegang tot drugs en alcohol. Een kamp met sport en spel, gespreksgroepen, diensten en volop tijd om de mensen beter te leren kennen en te luisteren naar elkaars verhalen. We gingen naar een plek midden in de natuur met 15 daklozen en 7 mensen die in het verslavingsherstelproces zitten. Onze wens was dat dit kamp indrukwekkend zou zijn voor ze.

Als je de keuken binnenloopt, is het eerste dat je ziet, twee mannen die gepassioneerd zijn over eten. Leandro, onze medewerker, en Jandir die 5 maanden geleden op straat "verslagen" was, zoals hij zijn situatie op dat moment beschrijft. Verslagen in de dingen die gebeurd waren en hem deed vluchten naar de straat. Hij had 2 restaurants en een bezorgservice, om verschillende redenen ging hij falliet. De optie die hij zag was om alles te verkopen, zijn schulden af ​​te betalen en naar de straat te gaan waar hij begon te drinken. We vonden hem daar, verslagen, maar met de hoop zijn leven te veranderen. Hij accepteerde onze uitnodiging om naar ons Open Huis te komen en dankte God voor de mogelijkheid om van de straat te gaan. We hebben hem begeleidt naar een afkickkliniek en nu, 5 maanden later, is hij bij ons, een andere persoon, die getuigt over zijn verandering aan anderen. Als hij ’s avonds gaat slapen en gaat liggen in zijn bed, denkt en bidt hij over zijn volgende stappen. Hij is herenigd met zijn familie, denkt weer na over zijn toekomst en droomt ervan weer een restaurant te openen.

We zien hoeveel mensen dromen van een betere toekomst en een radicale verandering in hun leven. Een ander voorbeeld is Edson. Hij zingt en speelt gitaar tijdens de avonddiensten.  Zijn stem echoot rond als een zucht van hoop voor anderen. Edson was 7 maanden geleden op straat, als gevolg van de dingen die hij gedaan had, zoals hij ons vertelde, hij voelde zich terneergeslagen en slecht over zichzelf. 2 maanden liep hij door de straten totdat hij een jongen ontmoette die met het Casa Resgate-team documenten aan het regelen was. Deze jongen sprak hem aan en gaf hem het adres van Casa Resgate om hulp te krijgen. En daar was hij, op een maandagochtend, tijdens het Open Huis, op zoek naar een verandering in zijn leven. Tijdens de nacht sliep hij bij de deur van het Casa Resgate en besloot hij naar een afkickkliniek te gaan. Vandaag, dromend over zijn toekomst, wil hij de 9 maanden afmaken, droomt hij ervan om een Discipel Training School te doen en te ontdekken wat God voor zijn leven heeft.

God deed veel meer. Eén van de deelnemers zei tijdens de derde avond: ''Het beste wat me dit jaar is overkomen, was naar dit kamp te komen''. We zijn erg dankbaar voor alles wat God tijdens dit kamp heeft gedaan en we bidden dat de zaden op goede grond vallen en op het juiste moment vrucht gaan dragen, vruchten die vrucht zullen blijven dragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten