zaterdag 23 januari 2016

De school is van start gegaan!

Meer dan een week van de Discipel Training School is alweer voorbij! Ik kan terug kijken op een drukke, maar mooie week! 19 studenten van 7 verschillende landen, 8 jongens en 11 meiden.

Opnieuw is het weer gaaf om te zien hoe God zo'n groep bij elkaar brengt. 19 mensen die elkaar twee weken geleden nog nergens van kenden. En dan ben je ineens samen met elkaar, dat gene wat je samen bindt is hetzelfde verlangen hebben: God beter leren kennen en Hem leren bekend te maken. Het is gaaf om te zien hoe de groep al is samengebonden. Vooral afgelopen zondag was een hoogtepunt voor mij. We hebben toen allemaal onze getuigenis gedeeld, wat we tot nu toe meegemaakt hebben en wat ertoe leidde dat we nu aan deze DTS begonnen. Getuigenissen zijn krachtig en maken je meer één met elkaar. Je krijgt meer waardering voor die andere door te zien waar diegene al doorheen is gegaan om wat diegene meegemaakt heeft. Zulke avonden vind ik echt super gaaf!
 
 
Vorig weekend was er dus tijd om elkaar te leren kennen, introductie over de school en een introductie over Nederland kon natuurlijk niet achterblijven.



Afgelopen week zijn we begonnen met een week die: 'The Story' heette. We zijn in een week de hele bijbel doorgegaan. Hebben veel gelezen, maar ook dingen van dichterbij bekeken en gemaakt zelfs! Verhalen uitgebeeld en allerlei andere interactieve werkvormen. Dit alles om in het verhaal te komen. Om de bijbel weer meer tot leven te maken en te laten zien dat de bijbel vandaag de dag niet alleen een saai boek hoeft te zijn! Het is Gods levende Woord en vandaag de dag kunnen we daar nog heel veel uithalen! Voor veel studenten de eerste keer dat ze bijvoorbeeld een heel bijbelboek achter elkaar gelezen hebben, of eens 'echt' gekeken hebben hoe de Tabernakel er ongeveer uitgezien moet hebben en er iets of wat een beeld van krijgen. Een interessante week en ik kijk uit naar volgende week waar we les zullen hebben over Gods stem verstaan!
 


 
 
 De tabernakel, gemaakt door studenten met gewoon materialen die om hun heen waren, niet op ware schaal dus... ;-)
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten