zondag 14 februari 2021

We zijn weer begonnen!!

Afgelopen week stond in het teken van bidden, plannen, opruimen en organiseren voor het nieuwe semester! De pandemie is nog niet voorbij, dat zeker niet, maar we kunnen ondanks de beperkingen die van kracht zijn in de stad, toch weer activiteiten gaan oppakken. Met wat aanpassingen en extra creativiteit komen we een heel eind! We zijn erg dankbaar voor deze mogelijkheden en nemen de nodige voorzorgsmaatregelen voor ons als team van zendelingen, maar ook voor degenen die we helpen. De komende tijd hoop ik jullie op de hoogte te houden van onze activiteiten. 

Woensdagavond zijn we de straat op geweest om grotendeels vanuit de auto te zien hoe de situatie in de stad is en op de plekken waar wij voorheen veel te vinden waren. Bijna een jaar lang hebben we niet onze 'gewoonlijke' bediening gedaan van relatie opbouwen met de volwassen die op straat leven. We kunnen dit ook nog niet doen zoals we gewend waren, een grote groep mensen om ons heen en relatie met hen opbouwen. Onze tijd zal nu vooral in het teken staan van bidden en de individu opzoeken. 

Door de pandemie zijn er veel meer mensen op straat terecht gekomen. Alleen al in ons gedeelte van de stad zijn er nu 5.400 geregistreerde mensen dakloos, hiervan is 37% vorig jaar door de pandemie dakloos geworden, dat zijn dus bijna 200 mensen en dat is alleen in een gedeelte van de stad Belo Horizonte. Genoeg om voor te bidden en om Zijn leiding te zoeken hoe we mensen het beste kunnen helpen. 

Plannen samen met Rebecca en Jéssica voor het werk in de jongerengevangenissen. Komende twee weken zullen we gespreken hebben met de gevangenissen en de eerste week van maart zullen de activiteiten in de gevangenis weer beginnen! 

We zijn ook verder gegaan met ons huis anders indelen, zodat als we straks weer meerdere mensen tegelijk mogen ontvangen we meer ruimte hebben om afstand van elkaar te houden. Hierover meer in mijn volgende blog!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten