donderdag 19 augustus 2021

Realiteit

We hoopten deze twee jonge mannen vandaag naar een herstelhuis te brengen. Gisteravond baden we in het bijzonder om diegenen te ontmoeten die echt wilden veranderen en onze hulp nodig zouden hebben. We kwamen deze twee mannen tegen op een plek waar we normaal gesproken niet standaard komen en dat moest zo zijn. Ze hadden het, tot op het moment dat wij kwamen, gehad over hoe het met hen verder moest en tot God uitgeroepen. Hun verhalen grepen me aan, ze hebben een geschiedenis van afkickhuizen, de één ging al naar 7 huizen de ander naar 3. Deze huizen lieten ze met een paar dagen of weken alweer de straat op gaan om dingen te verkopen, zodat ze geld inbrengen voor hun eigen proces en de kosten van het eten etc. te vergoeden. Aan de ene kant begrijpelijk er moet geld zijn om eten te kunnen kopen etc., maar hoe kan je iemand die verslaafd was al na een paar dagen of weken de straat opsturen met geld? Dat ging bij deze jonge mannen dus ook niet goed. De één brak gisteren meteen in tranen uit naar het horen hoe wij ze zouden kunnen helpen, de ander ook enorm dankbaar en vol moed dat dit dan nu echt zijn ommekeer zou zijn.

Vanochtend gingen we het gesprek met hen aan, kijkend of ze echt bereidt waren deze stap te gaan zetten, ze wilden beide. Omdat ons team op dit moment erg klein is moesten we ze alleen op pad sturen om een document te regelen, wij hadden nog een andere afspraak staan. Om 3 uur zouden we elkaar ontmoeten en zouden we ze wegbrengen. Helaas besloot één van hen om af te haken en toch niet de keuze willen maken om naar een herstelhuis te gaan. De ander, inmiddels wel dronken, stond nog zeer vast met zijn besluit. Hij komt uit Rio de Janeiro, naar Belo gekomen om hier naar een afkickhuis te gaan, maar weer te snel de straat opgestuurd met geld en zodoende weer op straat terecht gekomen. 3 dagen was hij nu op straat, zijn familie niet eens op de hoogte dat hij weg uit het afkickhuis was.
Met de hulp van God kan deze jonge man veranderen! Het geloof heeft hij, bid mee dat hij dat geloof vast zal houden en de juiste keuzes zal blijven maken. Bid ook voor deze andere man, ik had ze zo graag allebei die kant op zien gaan...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten