dinsdag 29 maart 2022

Davidson* wil de straat achter zich laten!

Elke maandag en woensdagochtend houden we Open Huis. Dat betekent dat mensen die op straat leven welkom zijn in ons huis. We beginnen de ochtend samen met gebed, een bemoedigend woord uit de Bijbel en vertellen hen wat we voor hen kunnen betekenen. Daarna is er tijd om schone kleren uit te zoeken mochten ze dat willen en een douche te nemen. Ondertussen leren we de mensen beter kennen en bekijken we of ze hulp willen ontvangen. Daarna sluiten we af met een ontbijt. 

Davidson* was gisteren voor de eerste keer in ons Open Huis. Zelfverzekerd dat hij de straat achter zich wilde laten en zijn leven weer op wilde pakken nam hij onze hulp met beide handen aan! Hij wilde naar een afkickkliniek. Hij liet er geen gras over groeien, de middag, avond en nacht bracht hij door naast ons huis om zo, zo min mogelijk in aanraking te komen met alles wat het straatleven met zich mee kan brengen. Denk aan drank, drugs, geweld etc. Het liefst had ik hem een bed aangeboden in ons huis, toch doen we dat niet. We kennen de mensen niet, weten niet waartoe ze in staat zijn en willen onze eigen levens niet onnodig in gevaar brengen, het zijn namelijk wel verslaafde mensen. 

Willen mensen naar een afkickkliniek, dan kunnen ze meestal niet eerder dan de volgende dag terecht. We raden ze dan aan dichtbij ons huis een plek te zoeken om te slapen. De buurt waar we wonen is relatief rustig en ze zullen dan minder snel in contact komen met anderen die op straat leven. 

Vandaag is Davidson* naar de afkickkliniek gegaan, hopelijk gaat hij daar een goede tijd hebben en gaat het hem lukken om de 9 maand te voltooien. 

*Naam veranderd wegens privacy.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten