maandag 3 februari 2020

Muita chuva (veel regen)

Ik, als Nederlander, weet natuurlijk wel wat regen is. In Nederland valt er best veel regen en daar zijn we aan gewend. Het hele jaar door kunnen we buien verwachten.

Hier in Brazilië kennen ze een regenseizoen, van december tot maart valt hier de meeste regen. Maar dat is toch wel even anders dan regen in ons vlakke Nederland. Belo Horizonte ligt op een hoogte van ongeveer 850 meter en vlak is het hier zeker niet. En als het dan regent, flink regent, wat het afgelopen 2 weken gedaan heeft, dan veranderd de straat voor mijn huis ineens in een rivier met harde stroming naar beneden.


En dan mag ik van geluk spreken, in mijn straat beleven de auto's nog gewoon staan. Kwam het water maar twee keer naar binnen en dat omdat onze auto verkeerd geparkeerd stond waardoor het water naar binnen stroomde.

Er zijn heel wat mensen die er veel erger aan toe zijn hier in en rondom Belo Horizonte. Rond de 60 mensen zijn omgekomen door de regen. Huizen zijn verwoest en er is erg veel schade door de regen. Het regende ongekend veel de afgelopen twee weken. In januari is er nog nooit zoveel regen in Belo Horizonte gevallen als dit jaar. En ook afgelopen zaterdag begon februari met veel regen en ging het tussen 2 en 3 uur flink tekeer. In sommige delen van de stad viel er in een uur tijd de helft van de verwachte regen voor de hele maand februari. Bidden jullie mee voor de getroffen mensen en de schade? En voor de komende tijd dat er niet weer zoveel regen in één keer zal vallen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten