woensdag 18 oktober 2023

5 dagen van straat

Geschreven door Gerdien
Het kamp van Casa Resgate, wat we in oktober weer hebben georganiseerd, is voor mij altijd een hoogtepunt waar ik naar uit kijk. 5 dagen op kamp met mensen van de straat. In deze 5 dagen leer je de mensen anders kennen. We kennen de mensen van onze tijden met hen op straat. We kennen ze van onze Open Huis momenten, maar echte diepgang is er dan maar zelden.

In deze 5 dagen, waarin ze geen drugs en alcohol gebruiken zie je ze veranderen, het masker van de verslaving valt af ‘gedeeltelijk’ af. Ze genieten van het lekkere en 
overvloedige eten, ze genieten van de georganiseerde spelletjes, zingen uit volle borst mee met het aanbiddingsteam en als de muziek er toe leidt, wordt er volop gedanst, ook wordt er aandachtig geluisterd naar dat wat er gesproken wordt tijdens de diensten.

Maskers vallen af, de mensen worden opener, ze zien dat we de liefde van God uitdelen en er zelf niet beter van willen worden. Ze beginnen je te vertrouwen, ze beginnen meer te delen over hun leven, de teleurstellingen, de moeilijkheden.

Deze 5 dagen mogen we de mensen bemoedigen, voor hen bidden, hen er toe aansporen anderen beslissingen in hun leven te nemen en te geloven in verandering. 
Wat een voorrecht dat ik dat werk mag doen!


Het is niet altijd makkelijk al die verhalen van pijn en wanhoop te horen, maar wat mij drijft is dat deze mensen de hoop moeten terug vinden, hoop op een betere toekomst, een toekomst samen met Hem.  



Één van de spelletjes die we speelden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten